Hoe wij werken

Over onze examenprocedures
Al sinds 1990 zijn onze examenvragen producenten, examencommissieleden en quality assurance teams toegewijd aan het produceren van hoogwaardige examens. Onze aanpak gaat verder dan alleen feitenkennis; we streven naar evenwichtige examens waarbij de Dublin factoren en de cognitieve leerdoelen van Bloom worden geïntegreerd.

Bloom’s (Herziene) Taxonomie van Cognitieve Processen (Anderson et al 2001):

  1. Onthouden: Het vermogen om informatie nauwkeurig te herinneren.
  2. Begrijpen: Het vermogen om informatie in eigen woorden te interpreteren.
  3. Toepassen: Het vermogen om het geleerde toe te passen in een nieuwe situatie.
  4. Analyseren: Het vermogen om interne relaties te begrijpen en te bepalen
  5. Evalueren: Het vermogen om oordelen te vellen op basis van criteria en standaarden.
  6. Synthese / Creatie: Het vermogen om door feiten met elkaar te verbinden, een nieuw begrip creatief te bereiken.

Een examencertificaat van The Business & IT Exams Association staat garant voor een grondige beoordeling van competenties binnen het desbetreffende vakgebied. Dit varieert van foundation niveau (kennis, inzicht en vaardigheid volgens Bloom) tot aan master niveau met een evaluatie van een track eindopdracht waarbij deelnemers worden getoetst op hun analyse-, synthese- en evaluatiecompetenties.

Eenvoudig Navigeren en Aanmelden
Onze website is Lean & Mean, wat betekent dat we geen overdaad aan pagina’s hebben of complexe zoekfuncties. In plaats daarvan bieden we een overzichtelijke lijst van examens op alfabetische volgorde. Hier kunt u zich direct aanmelden en betalen via onze betaalpagina. Na betaling ontvangt u per e-mail de toegangscode en inloggegevens voor uw examen-account, waar u uw examen kunt starten. Uw examen-account bevat gedetailleerde informatie over uw examens, slagingsstatus, beantwoorde vragen en behaalde examencertificaten.

Maatwerk Examens en Diensten
Voor groepen die een specifieke cursus hebben gevolgd met een bepaalde diepgang, bieden wij ook maatwerkexamens aan. Neem contact op voor meer informatie.

Open Vragen Examens en Examenlocaties
Hoewel de meeste examens multiple choice zijn, zijn er ook enkele met open vragen. Deze bieden de mogelijkheid om antwoorden goed te onderbouwen. Voor aanbieders van cursussen is het mogelijk om op locatie examens af te nemen voor cursisten. Dit kan vaak als groepsactiviteit, gevolgd door een evaluatie van het examen.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.